A kezében szorongatta a bajnoki oklevelét, amikor felrobbantották a szélsőségesek

2021.08.30. 10:22

Mohammed Jan Szultani afgán taekwondobajnoki oklevelét szorongatta a kezében, amikor az öngyilkos merénylő bombája darabokra szaggatta a tálibok elől menekülő, a kabuli repülőtérre bejutni akaró tömegben múlt csütörtökön. A merényletben a 25 éves férfival együtt 169 afgán civil és 13 amerikai katona halt meg.

Mohammed Jan Szultani nem szerepelt az evakuálási listán, csak abban reménykedett – derül ki az AP amerikai hírügynökség cikkéből –, hogy a sportban elért kiváló eredményei alapján őt és családját felengedik majd a nyugati országok által küldött szállítógépre. A merényletet a felesége és két gyermeke, a 4 éves Zahid és a 2 éves Zahra csodával határos módon élte túl. Kicsivel korábban a férfi még a sorban állva kérte őket, maradjanak távolabb a kaputól, amíg el nem intézi a bejutást. A kisfia még mindig sokkos állapotban van, nem beszél, csak sír.

A sportoló édesapja, Ali, kezében fia néhány korábbi érmét szorongatva azt nyilatkozta, kilátástalan jövőre számított a tálibok uralma alatt, ezért indult útnak. Nem volt konkrét úti célja,

Európa vagy Amerika – mindegy, csak el ebből az országból

– mesélte megtörten a férfi.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport