Diák halt meg egy észak-karolinai iskolai lövöldözésben

2021.09.02. 16:50

Meghalt egy diák az észak-karolinai Winston Salem eyik iskolájában, a Mount Tabor High Schoolban történt lövöldözésben szerdán. A gyanúsítottat néhány órával később őrizetbe vették – közölték a hatóságok, ám azt nem hozták nyilvánosságra, ki a gyanúsított és mi volt az indítéka.

Az áldozat ifjabb William Chavis Raynard Miller, akit kórházba vittek, ott halt bele a lőtt sebbe – írja a CBS News.

A Forsyth megyei seriffi hivatal arról számolt be, hogy a lövöldözésben egy diák megsebesült, a többiek viszont biztonságban voltak. Az iskolát és a környékét lezárták, valamint biztosították a területet. Ezt követően órákon keresztül keresték a gyanúsítottat, akit végül szerda este őrizetbe vettek. A férfi vélhetően az áldozat diáktársa volt.

A héten másodszor történt lövöldözés egy észak-karolinai iskolában. A bűnüldöző szervek készenállnak, hogy minden támogatást megadjanak. Tovább kell dolgoznunk azon, hogy a diákok és a pedagógusok biztonságban legyenek, és távol kell tartanunk a fegyvereket az iskoláktól

– írta közleményében Roy Cooper, Észak-Karolina kormányzója.

Az egyik diák szülője elárulta, hogy a fia hallotta a lövéseket, amikor a tornateremben volt, és figyelmeztette a többi tanulót, hogy bújjanak el.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport