Bandaháborúktól szenved Stockholm

2021.09.03. 16:01 Módosítva: 2021.09.03. 16:02
Egyre több a lövöldözés Svédországban, különösen a főváros érintett.

A lövöldözések jelentik az „új normalitást” Svédországban – fogalmazott pénteki cikkében az Euractiv portál.

Stockholm ismét halálos kimenetelű lövöldözések színhelyévé vált augusztus utolsó napjaiban, négy egymástól független incidensben egy ember meghalt, egy másik pedig súlyosan megsérült.

Az idén augusztus közepéig 26 halálos kimenetelű lövöldözést jelentettek Svédországban, ebből 19-et a fővárosban. Előző évben 366 lövöldözést jelentettek az országban, amelyek 47 halálos áldozatot követeltek.

A Reuters szerint 22 másik európai országgal összevetve csak Horvátországban szedtek ennél több halálos áldozatot a lövöldözések az elmúlt négy évben.

Stockbolmban több mint ötven bűnbanda aktív a Dagens Nyheter svéd lap szerint. A bandaháborúk, a társadalmi problémák, a szegregáció és a drogkereskedelem mind része az egyre növekvő problémának.

Az Euractiv felidézte, hogy a svéd kormány szigorúbb intézkedésekkel próbál fellépni, Mikael Damberg belügyminiszter például augusztusban arról beszélt, hogy a rendőrség egyebek mellett arra is felhatalmazást kap, hogy mobilkommunikációs adatokhoz férjen hozzá.  • Hírek
  • Hírek