Látszanak a problémák: aggódnak Ferenc pápa egészsége miatt

2021.09.04. 14:18

Több olasz lap is az egyházfő megromlott egészségéről írt az utóbbi időben. A pápa nemrég azt állította, hogy jó egészségi állapotnak örvend, de egy szakértő szerint látszanak a problémák – írja az Euronews.

Látható, hogy az egyházfő koordinációs nehézségekkel küzd – ezt mondta az ügyben megszólaltatott Vatikán-szakértő, Francesco Antonio Grana.

Ez nyilvánvaló, de már korábban is láttuk ezt a vastagbélműtétje előtt. A jobb csípőjébe már évekkel ezelőtt be kellett volna ültetni egy protézist, de nem valószínű, hogy ez meg fog történni a július 4-i műtét után

– mondta Grana, hozzátéve, ez a műtét egy 85 éves embert már nagyon megvisel, a pápának most szigorú diétát kell tartania.

Bár nem valószínű, hogy megtörténik, Ferenc pápa lemondása azért is lenne problémás, mert XVI. Benedek személyében már van egy visszavonult katolikus egyházfő, papa emeritus, a kánonjog pedig nem tisztázza, hogy élhet-e egyszerre két személy is ilyen minőségben a vatikáni falak között. 

Ferenc pápa szeptember 12-én néhány órára Budapestre érkezik megtartani az 52. Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjét.  • Hírek
  • Bankszámla