Istennel kommunikált az ámokfutó mesterlövész, aki megölt négy embert

2021.09.06. 08:39

Tragédia rázta meg a floridai Lakelandet az Egyesült Államokban, miután egy tengerészgyalogos teljes védőfelszerelésben megölt négy személyt – köztük egy anyát és három hónapos gyermekét – vasárnap. A 33 éves Bryan Riley, aki mesterlövészként szolgált Irakban és Afganisztánban is, ezután tűzpárbajt vívott a rendőrökkel, megsebesült, végül pedig megadta magát – közölte az NPR Grady Judd Polk megyei seriffre hivatkozva.

A seriff elmondta, hogy a poszttraumás stresszben szenved, a barátnője szerint hetek óta romlott az állapota, a férfi többször is mondta neki, hogy közvetlenül kommunikál Istennel. Kihallgatáson elárulta, hogy az áldozatok az életükért könyörögtek, ennek ellenére nem kegyelmezett nekik.

A férfi a hajnali órákban tért haza, majd egy közelben lévő hadnagy hallotta meg a lövéseket, és a megye összes bűnüldöző szervét a helyszínre rendelte. A hatóságok a helyszínre érve Riley lángokban álló fehér teherautóját látták, valamint az akkor már fegyvertelen férfit, aki azonnal berohant a házba, a rendőrök pedig újabb lövöldözést hallottak, valamint egy nő sikoltozását.

A bejárat el volt barikádozva, ezért a rendőrök megkerülték a házat, ahol ott volt Riley, aki teljes védőfelszerelésben – fej- és térdvédőben, valamint golyóálló mellényben – fogadta őket. Ekkor elkezdődött a tűzharc. 

A hatóságok szerint több tucat, de akár több száz lövés is eldördült, mielőtt a férfi visszament a házba. Amikor újra kijött, egyszer meglőtték. Utána megadta magát.

A rendőrök segélykiáltásokat hallottak a házból, de nem tudták, hogy tartózkodik-e bent más fegyveres is, és végül egy őrmester rohant be, aki kimentett egy 11 éves kislányt, akit hétszer meglőttek, de vélhetően túléli a sérüléseket.

A hatóságok először robotokat küldtek be, hogy ellenőrizzék, vannak-e robbanóanyagok vagy más csapdák, majd bementek, és négy holttestet találtak, valamint a család kutyáját, amely szintén elpusztult.

Riley nem volt büntetett előéletű, de annyira agresszív volt, hogy a kórházi kezelése alatt megpróbálta elvenni az egyik rendőr fegyverét. Végül lekötötték, és gyógyszeres kezelésben részesítették. A férfit a felépülése után börtönbe viszik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport