Három napot töltött egyedül az erdőben egy hároméves kisfiú, de túlélte

2021.09.06. 14:08

Megtalálták hétfőn azt a hároméves kisfiút egy erdőben az ausztráliai Új-Dél-Walesben, aki péntek este tűnt el a Sydney-től 110 kilométerre északnyugatra található Puttyban lévő családi birtokról – írja az MTI. 

A kisfiút, Anthony Aj Elfalakot a keresésére indult helikopter egy patakban ülve találta meg.

A rendőrség által bemutatott az felvételen látszik, hogy a pulóvert és pelenkát viselő fiú tenyeréből épp vizet kortyol.

Több száz ember indult az elmúlt napokban a nonverbális autizmussal élő kisfiú keresésére. Végül az otthonától 470 méterre bukkantak rá, egy olyan területen, amelyet már korábban átvizsgáltak  – közölte Tracy Chapman rendőrfőnök, hozzátéve: feltételezéseik szerint Aj egész idő alatt az erdőben lehetett.

Aj jó állapotban volt, de megfigyelésre kórházba szállították. Apja, Anthony Elfalak elmondása szerint a fiún hangyacsípések, pelenkakiütések voltak és néhány zúzódást is elszenvedett. 

Ez egy csoda. Most el sem engedi az anyját. 

- mondta az édesapja. 

A rendőrség szerint a fiú túlélésében kulcsfontosságú volt a víz közelsége a dehidratáltság veszélye miatt. Aj három éjszakát töltött a régióban, ahol éjszakánként 6 Celsius-fok körülire csökken a hőmérséklet.  • Tippek
  • Bankszámla