Nem az Iszlám Állam terroristája, hanem segélyszervezeti dolgozó halt bele az amerikai dróncsapásba

2021.09.12. 08:40

Tévesen csapott le az Egyesült Államok drónja, egy 43 éves segélyszervezeti dolgozóra és családjára. Zemari Ahmadi mellett kilenc családtagja is életét vesztette, köztük hét gyerek. 

The Guardian információi szerint az amerikai hadseregnél tévedés történhetett, mert egy, a kabuli reptéren történt hasonló merényletre számítottak. Feltételezvén, hogy az Iszlám Állam készülhet újabb terrortámadásra az amerikai katonák ellen, a megelőzés mellett döntöttek.

Így amikor Zemari Ahmadi hazatért a kabuli munkahelyéről, egy drón ütött rajta a kocsiján. Sajtóinformációk szerint a dobozok, amiket bombáknak néztek, csupán vizet tartalmaztak. A férfi a munkahelyén töltötte fel őket, éppen hazavitte volna azokat a családjának. 

Az afgán férfi egy amerikai cégnek, a Nutrition and Education Internationalnek volt a munkatársa.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek