A szexszekta után börtönbe vonult a világhírű amerikai színésznő

2021.09.17. 11:15

Bevonult a börtönbe Allison Mack, a Smallville című sorozatból ismert színésznő. Macket év közepén ítélték el, miután sírva bevallotta, hogy valóban együttműködött Keith Raniere-rel, a NXIVM nevű szexszekta vezetőjével.

Az önfejlesztő műhelynek álcázott szexszekta tanfolyamain körülbelül 15 ezer ember vett részt. A cég piramisrendszerben működött, így a tagoknak további tagokat kellett beszervezniük ahhoz, hogy a ranglétrán egyre feljebb kerülhessenek, mígnem a női tagokból szexrabszolgákat csináltak a legfelsőbb szinteken. Ennek beavatási szertartása alkalmával a nők ágyékára sütötték Keith Raniere monogramját. A csoport tevékenységét tavaly az HBO is felgöngyölítette a Beavatási eskü című dokumentumsorozatában.

A színésznő dolga az volt, hogy a beszervezett nőket összehozza a szekta vezetőjével, Keith Raniere-rel. Utóbbit egyébként 

120 év börtönre és 1 750 000 dollár kártérítésre ítélték, de mindezek ellenére is azt mondta, hogy nem bánja meg a tetteit, hiszen nem követte el azt, amivel vádolják. A szekta társalapítója, Nancy Salzman több mint három év letöltendőt kapott.

Allison Macket a Los Angeles Times szerint a kaliforniai Dublinban lévő, alacsony biztonsági szintű szövetségi korrekciós intézetben őrzik. Bár szeptember 29-én kellett volna megkezdenie a büntetését, már hétfőn bevonult az intézménybe. A színésznő korábban azt mondta, élete legrosszabb döntése volt, hogy részt vett Keith Raniere üzelmeiben.  • Hírek
  • Hírek