Terrortámadások Afganisztánban, többen meghaltak

2021.09.22. 14:17

Terrortámadásokat történtek Afganisztánban szerdán, amelyekben több ember is életét vesztette – írja az Associated Press,

Az akciókra kelet-afganisztáni Dzsalálábád városában hajtották végre. Az egyik támadásnál a szemtanúk beszámolója szerint ismeretlen fegyveresek nyitott tüzet a tálibok egyik járművére  egy benzinkút közelében.

Legalább két harcos és három civil életét vesztette a merényletben.

Ugyanebben a városban történt egy másik támadás is, ott egy járművet robbantottak fel a merénylők. Abban a merényletben egy gyermek meghalt. Két tálib harcos pedig megsebesült. 

Volt továbbá egy harmadik merénylet is, amelyben szintén egy járművet robbantottak fel. Ennek következtében egy ember megsérült, róla nem tudni, hogy a tálibok közé tartozott-e.

Ezekért az akciókért egyelőre senki sem vállalta a felelősséget, de a múlt héten ugyanebben a városban több hasonló cselekményre is sor került, amelyek elkövetőjeként az Iszlám Állam jelentkezett be. Azokban az akciókban nyolc ember vesztette életét.

A városban már augusztusban tüntettek a tálibok ellen, akkor ők lőttek a tömegbe, aminek következtében három ember életét vesztette. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport