Kitálalt Donald Trump unokahúga, a volt elnök be is perelte

2021.09.22. 12:30

Pert indított a saját unokahúga és a New York Times ellen Donald Trump. A volt elnök egy 2018-as cikket sérelmez, amelyben Mary Trump révén  a New York Times hasábjain azt írták, hogy az akkori elnök „kétes adózási ügyletekben” érintett. 

Donald Trump azt állította, hogy unokahúga és a lap riporterei bizalmas iratokat szereztek meg tőle. Mindeközben azzal is vádolja Mary Trumpot, hogy egy olyan egyezséget is megszegett, amelynek értelmében ezeknek a dokumentumoknak a tartalmát nem tehette volna közzé – holott ezt lényegében megtette a tavaly kiadott önéletrajzában, ahol nem túl jó dolgokat írt az elnökről.

Mary Trump – aki Fred Trump Jr.-nak, a volt elnök 1981-ben meghalt bátyjának a lánya – mellett a New York Times három újságíróját nevesítették a perben, akik a perirat szerint az unokahúggal együtt „személyes bosszúhadjáratot” folytattak le a volt elnök ellen. 

A New York Timesnál dolgozó újságírók egy csoportja kiterjedt keresztes hadjáratot folytatott azért, hogy megszerezze Donald J. Trump bizalmat adófeljegyzéseit. Rendszerint felkeresték az unokahúgát, Maryt [...] és meggyőzték, hogy csempéssze ki ezeket a feljegyzéseket az ügyvédje irodájából.

– áll az iratban.

Mary Trump egyébként önéletrajzában valóban elismerte, hogy a nevezett dokumentumokat átadta az újságíróknak és ebből született meg egy, az unokabátyja ügyeit bemutató 14 ezer leütéses cikk a lapban.

Kopogtattam Mary Trump ajtaján és ő kinyitotta. Azt hiszem, ezt hívják újságírásnak 

– mondta a felmerült vádakkal kapcsolatban Susanne Craig, a NYT érintett újságíróinak egyike.  A felperes szerint Donald Trump „súlyos károkat” szenvedett a történtek miatt, így most

100 millió dolláros kártérítést vár.

Tavaly egyébként Mary Trump indított pert Donald Trump ellen és a volt elnök két testvére ellen, akik szerinte kijátszották őt az örökségéből. Egyelőre még az az ügy sem zárult le.  • Hírek
  • Hírek