18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A tálibok megígérték, hogy folytatódnak a kivégzések és a csonkítások

2021.09.24. 13:04

A tálibok egyik alapítója, Nooruddin Turabi molla egy interjúban azt nyilatkozta, hogy a jövőben visszaállítják a kivégzéseket és amputációkat az ítélkezésben, bár ezek valószínűleg nem lesznek nyilvánosak – jelentette az AP hírügynökség. Nooruddin Turabi az 1996 és 2001 közötti tálib kormányban az igazságügyi miniszteri posztot töltötte be. 

Mindenki kritizált minket a stadionokban végrehajtott ítéletek miatt, bár mi soha nem szóltunk bele abba, hogy más országokban milyen törvények és büntetések vannak. Senki nem fogja megmondani nekünk, hogy milyenek legyenek a törvényeink. Az iszlámot fogjuk követni, és törvénykezésünket a Koránra alapozzuk

– nyomatékosította most.

Az előző tálib rezsim alatt azokat, akiket gyilkosságban találtak bűnösnek, golyó általi halálra ítélték. Az ítéletet a családnak kellett végrehajtani, akik dönthettek úgy, hogy az áldozat családjának megfizetett „kártérítés” után életben hagyják az elítéltet. A lopás büntetése a kéz amputálása volt. Közúti rablás esetén a fogoly kezét és lábát is levágták.

A tárgyalások ritkán voltak nyilvánosak, és a bíráskodást egyházi emberek látták el, akiknek sokszor korlátozottak voltak a jogi ismeretei.

Nooruddin Turabi elmondta, hogy ezentúl az ítélkezést hivatásos bírók, köztük nők fogják végezni, az előző rezsim által hozott büntetési tételekkel.

Úgy fogalmazott, hogy

a kézlevágások szükségesek a rend fenntartásához, mert csak ennek van elrettentő hatása.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport