A túlélők meghallgatásával folytatódik a párizsi terrorper

000 ARP4334495
2021.09.28. 15:41
Számos pszichológus segíti a 2015. novemberi párizsi terrorista merényletsorozat túlélőit, akiket a következő hetekben hallgat meg a bíróság.

Keddtől kezdve öt héten át a túlélőket, mintegy háromszáz embert hallgatnak meg a párizsi terrorperben – jelentette a France24.

A 2015. november 13-án elkövetett, százharminc áldozatot követelő merényletsorozat pere szeptember nyolcadikán a párizsi különleges esküdtszéken kezdődött, és várhatóan kilenc hónapig tart. A vádlottak között van a terrorcselekményeket elkövető csoport egyetlen túlélője, Salah Abdeslam. Ő egyébként Franciaországnak az Iszlám Állam terrorszervezet elleni katonai szerepvállalásával indokolta a merényletsorozatot.

A France24 cikke szerint a túlélők közül naponta tizenöt ember próbálja majd megfogalmazni azt, amit átélt. Először azok, akik a Stade de France stadionnál voltak, majd azok, akik a megtámadott kávézók és éttermek teraszain, végül pedig azok, akik a Bataclan klubban.

A túlélők számára folyamatosan rendelkezésre fog állni a pszichológusok segítsége. Mindenki másfél órában beszélhet, a segítőszervezetek már hosszú órákat töltöttek azzal, hogy felkészítsék őket.

A per iránt óriási az érdeklődés, a France24 szerint már 141 sajtótermék akkreditált.

(Borítókép: Kimenekített emberek a párizsi terrortámadás után 2015. november 14-én. Fotó: Martin BUREAU / AFP)