16:00, December 06.
Marokkó 0
Spanyolország 0
Education City Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 06.
Portugália 0
Svájc 0

Amerika felszólította Oroszországot, hogy növelje a gázszállítást Ukrajnán keresztül

2021.09.30. 18:12

Felszólítjuk Oroszországot, hogy szállítson több földgázt Ukrajnán keresztül, mert annak jelenleg elegendő gázszállítási kapacitása van, és ne használja az Északi Áramlat−2 vezetéket − mondta John Sullivan, az Egyesült Államok moszkvai nagykövete az orosz Interfax hírügynökségnek csütörtökön.

A diplomata elmondta, hogy az Egyesült Államok aggasztónak tartja, hogy amennyiben Oroszország lemond az ukrán gázszállító rendszer használatáról, az veszélybe sodorhatja Európa energiabiztonságát − írja a Politic Karpat.

Korábban az Egyesült Államok már megállapodásra jutott Németországgal a vezetéket illetően. Washington ugyanakkor nem tagadta soha, hogy ellenzi az Északi Áramlat−2 megépítését. A megállapodásban az amerikai és a német fél egyetértett abban, hogy büntetőintézkedésekkel sújtják Oroszországot, ha a projektet politikai fegyverként használná.

A düsseldorfi bíróság korábban arról is döntött, hogy az Oroszországot Németországgal összekötő Északi Áramlat−2 gázvezeték felett nem gyakorolhat kizárólagos ellenőrzést a Gazprom orosz gázvállalat leányvállalata, a Nord Stream 2 AG. A bírósági döntés így kötelezi a vállalatot, hogy a gázvezeték működtetését egy független harmadik félnek nyújtsa át. Továbbá a vezeték kapacitásának felét piaci versenytársainak rendelkezésére kell bocsátania. A döntés célja az volt, hogy a Gazprom leányvállalata ne tegyen szert monopolhelyzetre.  • Hírek
  • Hírek