Lövések dördültek egy texasi iskolában, négyen megsérültek

2021.10.06. 20:33 Módosítva: 2021.10.06. 22:04

Négyen megsebesültek egy iskolai lövöldözésben amerikai idő szerint szerdán reggel a Texas állambeli Arlingtonban, a rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre − adta hírül az MTI az amerikai sajtó értesüléseire hivatkozva. Az arlingtoni rendőrség megerősítette, hogy a Timberview Gimnáziumban történt a lövöldözés.

Az elkövető a lövöldözés után elmenekült a helyszínről. Az NBC szerint a fiú feladta magát, miután kapott ügyvédet. A fiatalt halálos fegyverrel elkövetett háromrendbeli testi sértéssel gyanúsítják.

A négy sérült közül hármat kórházba szállítottak. A negyedik sérült egy terhes nő volt, aki elesett, de őt a helyszínen látták el.

A lövöldözés gyanúsítottja a 18 éves afroamerikai Timothy George Simpkins, aki egy ezüstszínű Dodge Charger típusú gépjárművel menekült el a helyszínről. A hatóság emberei azt is elmondták, hogy a lövöldözés egy verekedés után tört ki.

A hatóság emberei, miután biztosították a területet, azonnal evakuálták a diákokat az iskolából egy közeli kulturális központba. Az egyik Twitterre feltöltött videóban jól hallható a lövések hangja. Egyes értesülések szerint a sérültek közül egy ember életét vesztette, azonban ezt még hivatalos források nem erősítették meg.

Texas állam legsúlyosabb iskolai lövöldözése 2018 májusában történt, amikor egy 17 éves elkövető sörétes puskával és pisztollyal felfegyverkezve tüzet nyitott a Santa Fe Gimnáziumban, Houston közelében. Akkor tíz ember vesztette életét.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport