Ahogy átlépte a határt, elkobozták az újonnan vett Lamborghinit

2021.10.10. 10:18

Nem sokáig örülhetett új Lamborghinijének az a Norvégiában élő iraki férfi, akitől szinte azonnal elkobozták Németországban újonnan vásárolt autóját, ahogy átlépte a határt hazafelé. 

Németország legtöbb autópályáján (a kivételektől eltekintve) nincsenek sebességkorlátozások, vagyis annyival hajthat az autós, amennyi a csövön kifér. Dániában azonban korántsem ez a helyzet, ott 130 kilométeres a megengedett legnagyobb óránkénti sebesség a sztrádákon. Az újdonsült autótulajdonosnak sikerült ezt több mint százzal túllépnie: 236 kilométer per órával fotózta le a traffipax az E39-esen – adta hírül a Nordjyske című helyi lap. 

Bár a korlátozásra utaló táblákat látnia kellett, de arról valószínűleg nem tudott, hogy egy új dániai törvény értelmében a rendőrség lefoglalhatja a gyorshajtó sofőrök járműveit és elárverezheti őket, a pénz pedig a dán államkasszába kerül.

A tulajdonos pedig nemcsak a Lamborghini Huracán 96 millió forintos árát bukta ezzel, de még közlekedési bírságot is fizetnie kell.   • Tippek
  • Hírek