Az elfogott férfi elismerte, köze van a norvégiai nyílvesszős ámokfutáshoz

2021.10.14. 10:44

Egy Kongsbergben élő 37 éves dán állampolgár a norvégiai gyilkosságok feltételezett elkövetője – írja az MTI. A rendőrség szerint a férfi őrizetben van, együttműködik a hatóságokkal, és bár

azt elismerte, hogy van köze a támadáshoz, vallomást nem tett.

A nagyjából 28 ezer lakosú, dél-norvégiai Kongsberg békés mindennapjait tragikus események rázták meg szerdán, amikor egy férfi nyílvesszőkkel kezdte el lőni a vásárlókat a helyi Coop szupermarketben, majd elhagyta az üzletet, és a belvárosban járkált.

Az íjjal és más, pontosabban meg nem határozott fegyverekkel elkövetett támadásnak öt halálos áldozata van, valamint ketten megsérültek – egyikük szolgálaton kívüli rendőr –, akiket intenzív osztályon kezelnek. Az információk szerint egyedül követte el a merényletet.

Még kérdéses, hogy tesz-e vallomást

– mondta Ann Iren Svane Mathiassen ügyész, aki elárulta azt is, hogy a gyanúsított elismerte, a bűncselekmény részletei a megismert módon történtek.

Az indítékról azonban továbbra sem tudni semmit, és azt vizsgálják, hogy terrortámadás történt-e.

Fredrik Neumann, a gyanúsított ügyvédje elárulta, védence együttműködik a hatóságokkal, ám a kongsbergi rendőrkapitány szerint a férfi összetűzésbe került a rendőrökkel, igaz, a részletekről nem beszélt.