18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Megtalálták és lefejezték a tálibok az afgán női röplabda-válogatott egyik játékosát

2021.10.21. 17:37

Az Afganisztánt húsz év után újra a hatalmukba kerítő tálibok kivégezték a női röplabda-válogatott egyik játékosát – írja az Independent perzsa nyelvű kiadása alapján a New York Post

Mahdzsabin Hakimit egy tisztogatási akcióban fejezték le, amely éppen a sportolónőket vette célkeresztbe a fővárosban, Kabulban. Kivégzésének időpontjáról egymásnak ellentmondó információk láttak napvilágot. A halotti bizonyítványt augusztus 13-ra állították ki, de úgy tűnik, a valódi időpont október elején lehetett. Családját a tálibok megfélemlítették, a haláláról a válogatott edzője tett bejelentést. Ő életét féltve anonimitást kért, és Szuraja Afzali néven nyilatkozott a sajtónak. Azért szólal meg – mondta –, hogy felhívja a figyelmet azokra veszélyekre, amelyek a nőkre leselkednek a tálib uralom alatt.

A válogatottnak mindössze két olyan játékosa van, akinek sikerült elmenekülnie Afganisztánból. Egyikük, Zahra Fajazi a BBC-nek még szeptemberben arról beszélt, hogy a tálibok megölték az egyik játékostársát. Korábban a női futballválogatottnak sikerült elhagynia a közép-ázsiai országot.

A nyugati erők kivonulása után a tálibok egy három hónapos offenzíva záróakkordjaként augusztus 15-én foglalták el Kabult, ahonnan az evakuálást kihasználva sok afgán is menekülni kezdett. A férfi futballválogatott egyik játékosa egy induló amerikai repülőgépről zuhant a halálba.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport