Videó: Kis híján kivégezte a rendőrautót a kamionos

2021.10.21. 15:41

Egy kamionos éppen egy másik kamiont előzött Lengyelországban, miközben másodpercekre volt attól, hogy frontálisan ütközzön egy szabályosan haladó rendőrautóval. Bár a rendőrautó el tudta kerülni a karambolt, ez csak másodperceken múlott. A rémisztő esetet rögzítő videofelvételt a Stop Cham lengyel YouTube-csatorna osztotta meg.

A felvételen jól látszik, hogy a kamionnak nem lett volna szabad megkezdenie az előzési manővert, hiszen látnia kellett, hogy vele szemben, az ellentétes irányú sávban egy autó tart felé, és biztonsággal nem tudja majd befejezni. Ráadásul a rendőrautók számos láthatósági elemmel rendelkeznek, így egy átlagos személyautónál gyorsabban észrevehetők. Az egyenruhás vezető reflexei és az igencsak keskeny leállósáv ezúttal is életet mentett.

A videóból az is kivehető, hogy a rendőrök miután éppen hogy megúszták a történteket, fújnak egy nagyot, és azonnal a szabálytalankodó kamionos után indulnak. A bejegyzésben leírják, hogy az életveszélyes előzést egy 39 éves nő hajtotta végre, és mindössze egy átlagos bírságot kapott annak ellenére, hogy nem állt messze attól, hogy felelőtlenségével emberéleteket oltson ki. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport