Ifjabb Donald Trump önfeledten gúnyolódott a Baldwin-tragédián

2021.10.25. 14:07

Az elemi jóérzés teljes hiányáról tanúskodik ifjabb Donald Trump két Instagram-bejegyzése, amelyen az Alec Baldwin által véletlenül elkövetett gyilkosságon gúnyolódik.

A volt amerikai elnök, Donald Trump közismerten a szabad fegyvertartás buzgó szószólójaként ismert fia a tragédiát követő napon közzétett bejegyzésében Alec Baldwin arcképe alá a következő szöveget írta:

Az arcod, amikor egy fegyverellenes idióta több embert öl meg egy fegyverrel, mint amennyit a te terjedelmes fegyverkollekciód valaha megölt.

Ifjabb Donald Trump még véletlenül sem érezte úgy, hogy átlépett egy morális határt, és folytatta a posztolást. Egy közös fotót tett közzé Alec Baldwinról, s feleségéről, Hilaria Baldwinról, akinek angoltudását vette célkeresztbe.

Hogy mondjuk angolul, megb*szódtunk?

 – olvasható a szellemesnek szánt bejegyzésben.

A hvg.hu megjegyzi, hogy Alec Baldwin a fegyvertartás szigorításának és az amerikai demokraták politikájának nagy támogatója, emellett korábban egy paródiát is készített Donald Trump volt elnökről, vélhetően ennek tulajdonítható a fegyverpárti Donald Trump Jr. ellenszenve.

Amint arról az Index is beszámolt, Alec Baldwin a Rust című westernfilm forgatásán követett el véletlen gyilkosságot. A kelléknek használt kézifegyverbe éles lőszert töltöttek, amely halálosan megsebesítette az operatőrt. Az incidensben a film rendezője is megsebesült, őt azonban már kiengedték a kórházból. A filmszínész szemtanúk beszámolója szerint összetört, a forgatás magától értetődően leállt. Egyben közölte, mindenben együttműködik a hatóságokkal.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport