Megszólalt a lelőtt operatőr apja

2021.10.30. 15:46

Az Alec Baldwin Rust című filmjének forgatásán lelőtt operatőr, Halyna Hutchins édesapja nem tartja felelősnek a színészt a lánya haláláért – írja a Sun.

Anatoly Androsovych, aki első ízben szólalt meg a tragédia óta, azt mondta, hogy a forgatáson a fegyverekért felelős csapat volt a hibás, amely éles fegyvert adott a színész kezébe.

A férfi közölte: felvette a kapcsolatot az operatőr férjével, Matthew Hutchinsszal, és közlése szerint

Matt fogja eldönteni, hogy indítunk-e pert az ügyben.

Halyna Hutchins Indonéziában élő lánya, Svetlana Androsovych úgy fogalmazott:

Hogyan engedhetett meg ilyen hanyagságot egy profikból álló forgatócsoport? Nem tudni, hogy pontosan mi történt, de hihetetlenül nehéz együtt élni ezzel.

Dave Halls, a rendező első asszisztense, aki a fegyvert Alec Baldwin kezébe adta, nem volt tagja az Amerikai Filmrendezők Szakszervezetének (DGA), bár a film készítői szerződtek a DGA-vel – tudta meg a Deadline.

A DGA szabályzata előírja, hogy a rendezőasszisztenseknek kötelező részt venni egy biztonságtechnikai képzésen. Bár Halls nem volt tagja a szervezetnek, a dokumentumok szerint elvégezte a tréninget. Halls ügyvédje egyelőre nem reagált a lap megkeresésére.

Mint megírtuk, Alec Baldwin véletlen gyilkosságot követett el a Rust című westernfilm forgatásán. A kelléknek használt kézifegyverben éles lőszer volt, amely halálosan megsebesítette az operatőrt. Az incidensben a film rendezője is megsebesült.

Az ügy iratai szerint Dave Halls segédrendező találomra felkapott egy fegyvert a Hannah Gutierrez fegyvermester által egy asztalra előre kikészített három közül, és átadta a színésznek, jelezve, hogy biztonságos.

A végzetes baleset előtt többször is jelezték a forgatáson dolgozó stábtagok a súlyos szabálytalanságokat, a biztonsági protokoll megsértését, és órákkal azt megelőzően, hogy a pisztoly elsült a főszereplő Alec Baldwin kezében, tiltakozásuk jeléül hatan már elhagyták a forgatás helyszínét.

Dave Halls már egy korábbi forgatáson sem tartotta be a fegyverekre és pirotechnikai eszközökre vonatkozó biztonsági előírásokat, amiért az akkori fegyvermester panaszt nyújtott be ellene.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport