Terrortámadás történt egy jemeni repülőtéren, meghalt legalább tíz ember

2021.10.30. 18:12 Módosítva: 2021.10.30. 20:44

Terrortámadás történt Jemen egyik repülőterén, Ádenben – közölte az Al Arabiya. A helyszínen felrobbant egy autóba rejtett bomba.

A TASZSZ orosz hírügynökség információi szerint a robbanás az ádeni nemzetközi repülőtér külső kapujánál történt. Legalább tíz ember meghalt a támadásban.

A Yemen Al Ghad hivatalos forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a támadás a repülőtér külső kapuját célozta meg. A detonáció egy szálloda előtt történt.

Eddig tíz halottról lehet tudni, 28-an megsérültek, közülük többeket kritikus állapotban szállítottak kórházba.

Az MTI felidézte, hogy az elmúlt években több robbanás is megrázta a várost, amelyekért a hatóságok az al-Kaida és az Iszlám Állam terrorszervezeteket tették felelőssé. Ezenkívül az Irán támogatását élvező húszi lázadók szintén nem egyszer támadták a várost ballisztikus rakétákkal és robbanóanyaggal megrakott drónokkal.

Jemenben 2014 augusztusa óta polgárháború dúl az Irán támogatását élvező húszi lázadók és a rijádi száműzetésben élő Abed Rabbó Manszúr Hádi jemeni elnökhöz hű erők között, amelyeket a szaúdi vezetésű arab koalíció támogat. Azóta Áden a székhelye Hádi nemzetközileg elismert kormányának.

Rijád és szövetségesei 2015 tavaszán avatkoztak be katonailag is a jemeni polgárháborúba, hogy visszahelyezzék a hatalomba a kormányt. Azonban a szakadatlan légitámadások és szárazföldi harcok ellenére patthelyzet alakult ki a háborúban. A konfliktus miatt több tízezren haltak már meg, többségükben civilek, és az ország lakosságának jelentős részét éhínség sújtja.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport