Károly herceg: Tegyük félre az ellentéteket a bolygó érdekében

2021.10.30. 14:59

Károly herceg felszólította a világ vezetőit, hogy tegyék félre az ellentéteket, és koncentráljanak a bolygó megmentésére − írja a Mirror. A brit trónörökös az ENSZ klímaváltozási konferenciájának előestéjén mondott beszédet.

A herceg kijelentette, hogy megérti a fiatal klímaaktivisták „frusztrációját” és kétségbeesését. A British Council stratfordi irodájában tartott beszédében elmondta, hogy sokkal több olyan dolog van, ami összeköti a nemzeteket, mint ami elválasztja őket.

Közös munkával valóban meg tudjuk oldani globális problémáinkat, ez soha nem volt olyan fontos, mint most, amikor úgy tűnik, el kell temetnünk a nézeteltéréseinket, hogy megmentsük ezt a bolygót az elkövetkező generációk számára

− jelentette ki a walesi herceg.

Miközben a világ vezetői arra készülnek, hogy Glasgow-ba induljanak, ahol lépéseket fogunk tenni az éghajlatváltozás és a biológiai sokféleség csökkenésének kezelésére, úgy gondolom, különösen örömteli látni, hogy a British Council folytatja tevékenységét

− emelte ki Károly herceg, aki ezután videóhíváson keresztül beszélt nepáli és skóciai iskolásokkal.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.