Sósavval és késsel támadt az utasokra egy Jokernek öltözött férfi a tokiói metróban

2021.10.31. 14:34 Módosítva: 2021.10.31. 15:49

Őrizetbe vettek vasárnap este Tokióban egy Jokernek öltözött férfit, aki az első hírek szerint késsel támadt utastársaira, és a kocsi belsejét is megpróbálta felgyújtani egy tokiói metrószerelvényen. A Jominuri Sinbun japán újság a tokiói rendőrség és tűzoltóság információira hivatkozva legalább tizenöt sérültről ír, akik közül egynek kritikus az állapota.

A beszámoló szerint a késelés a Keio vonal Kokuryo állomásán történt, a vészhelyzetet pedig helyi idő szerint este nyolckor jelezték. 

A tűzoltóság közlése szerint az elkövetőnél sósav is volt, amit szétöntött a metró első és második kocsijában. Az ötödik kocsiban pedig az üléseket is felgyújtotta. A kritikus állapotban lévő férfi sérülései is késelésből származnak.

Az AFP arról is beszámolt, hogy sikerült letartóztatni a feltételezett késes elkövetőt, aki japán hírforrások szerint a húszas éveiben jár. 

Az MTI beszámolója szerint a támadás indítéka egyelőre nem ismert. Két hónapon belül ez volt a második késelős támadás a tokiói tömegközlekedésben – emlékeztettek.

A televízióban bemutatott felvételek szerint tűzoltók, rendőrök és mentősök mentették ki az utasokat, akik közül sokan az ablakon keresztül próbáltak menekülni, amikor a szerelvény beért az állomásra. Egy videófelvételen jól látszik, amint az utasok menekülnek a szerelvény egyik kocsijából, ahol tüzet gyújtott a támadó.

Az NHK híradása szerint miután megkéselte az utasokat, a gyanúsított olajhoz hasonló folyadékot öntött ki, és meggyújtotta.

Augusztusban, a tokiói olimpia zárónapja előtt egy 36 éves férfi 10 utast késelt meg egy tokiói vonaton. A férfi a rendőrségen azt vallotta, hogy olyan nőket akart megtámadni, akik boldognak látszottak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport