16:00, December 10.
Marokkó 0
Portugália 0
al-Tumama Stadion Negyeddöntő
20:00, December 10.
Anglia 0
Franciaország 0

Továbbra is vezetnek a győztes német szociáldemokraták

2021.11.02. 12:23
Nem változtak érdemben az erőviszonyok a német politikában az elmúlt héten.

Továbbra is magasan vezetnek a szociáldemokraták (SPD) az Insa közvélemény-kutató friss felmérése szerint, amely a Bild felkérésére készült.

Az SPD 27 százalékon áll, ami egy ponttal kevesebb, mint a múlt héten. A Kereszténydemokrata Unió és a bajor Kereszténydemokrata Unió (CDU/CSU) pártszövetsége továbbra is húsz százalékra számíthat.

Nem változott a Zöldek és a Baloldal népszerűsége sem, előbbi 16, utóbbi pedig 5 százalékon áll. A liberális, piacpárti FDP fél százalékpontot veszítve 13,5 százalékon áll. A jobboldali Alternatíva Németországnak párt (AfD) fél pontot erősített, most 11,5 százalékon áll.

Cikkében a Stern felidézte, hogy a szeptember 26-i parlamenti választásokon a CDU/CSU eddigi legrosszabb eredményével, 24,1 százalékkal második lett a 25,7 százalékot elérő SPD után. Jelenleg az SPD, a Zöldek és az FDP folytat koalíciós tárgyalásokat.

Egy hete alakult meg Berlinben az új német szövetségi parlament (Bundestag), a közös kormányzásra készülő pártoknak, a szociáldemokratáknak (SPD), a Zöldeknek és a liberálisoknak (FDP) együtt 416 mandátumuk van, ez 56,5 százalékos többséget jelent. A koalíciós tárgyalásokat november végéig fejeznék be, és december második hetében választanák meg kancellárnak a szociáldemokrata Olaf Scholzot.  • Hírek
  • Hírek