16:00, December 01.
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01. ÉLŐ
Kanada 1
Marokkó 2
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01.
Japán 0
Spanyolország 0
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01.
Costa Rica 0
Németország 0

Gyülekeznek az orosz katonai erők az ukrán határtól nem messze

2021.11.04. 12:57

Mintegy 90 ezer orosz katona állomásozik az ukrán határ közelében, továbbá a krími és a Donyec-medencei ideiglenesen megszállt területeken – közölte a karpathir.com.

Az ukrán védelmi minisztérium szerint több hadműveleti alakulatról van szó, illetve a fekete-tengeri flotta erőiről, légvédelmi egységekről is.

A tárca emlékeztetett arra, hogy 2021 második felében Ukrajna határnak a közelében az orosz fegyveres erők parancsnoksága nagyszabású parancsnoki és törzsgyakorlatot tartott, amelybe bevonták a déli és nyugati katonai körzet csapatait is.

Kijev szerint Moszkva időnként katonai egységeket dob át ukrán területre, csapatokat von az ukrán államhatár közelébe azért, hogy fenntartsa a feszültséget a régióban és politikai nyomást gyakoroljon a szomszédos államokra. Olekszandr Pavljuk, a Donyec-medencében harcoló ukrán Egyesített Erők parancsnoka a minap azt mondta: az ukrán csapatok készen állnak arra, ha Oroszország kiélezi a fegyveres konfliktust a térségben.

Moszkva már márciusban összevont egy hadgyakorlatra hivatkozva mintegy nyolcvanezer katonát Ukrajna keleti határánál, illetve az általa 2014-ben önkényesen elcsatolt Krím-félszigeten.  • Hírek
  • Hírek