Nyakunkon az energiaválság, minikályha eszkábálására oktat a német katasztrófavédelem

2021.11.05. 12:39
Európa gazdagabbik felén a világháború óta nem tapasztalt eshetőségekre: fagyoskodásra és sötétségre készíti fel a német lakosságot a helyi katasztrófavédelem. Az energiaválság a közösségi médiába is beköszöntött.

Bár csütörtökön újraindult az orosz gázszállítás Lengyelországon keresztül, Németországban a katasztrófavédelem (Bundesamt für Bevölkerungsschutz und Katastrophenhilfe) megkezdte a lakosság felkészítését egy egészen szélsőséges forgatókönyvre. 

A Twitteren közzétett apokaliptikus oktatóvideó 

arról szól, mi a teendő télen, ha egyáltalán nincs fűtés egy városi lakásban.

A felvétel egy kihűlt szobában fagyoskodó idős hölgyet mutat, aki télikabátban, sálban és kesztyűben tesz-vesz a rideg lakásban. Leheletének párája meglátszik a félhomályban, égő mécsesek veszik körbe, miközben a gyér világításban hővédő fóliával burkolja be szobája ablakát, majd további mécsesekből és virágcserépből minikályhát eszkábál magának, hogy némi meleghez jusson.

A lehangoló videót végül a pokrócokkal érkező mosolygós vendégek érkezése próbálja oldani, de a képsorokat nézve bajosan lehet mosolyogni.

Az Európát sújtó energiaválság miatt Németország szűkös földgázkészlettel vág neki az idei télnek.

A gázellátásról az orosz Gazprom mindössze annyit közölt, hogy az európai fogyasztók orosz gázszállítási igényét ezután is maradéktalanul teljesíti.  • Tippek
  • Hírek