Legalább nyolc embert tapostak agyon egy zenei fesztiválon Texasban

2021.11.06. 10:28

Legalább nyolcan meghaltak, és sokan megsérültek helyi idő szerint pénteken a Texas államban rendezett, Astroworld nevű zenei fesztiválon − számolt be az MTI. A halálos áldozatok nevét és korát nem hozták nyilvánosságra, Linda Hidalgo, a texasi Harris megye bírája azonban azt mondta, egyikük mindössze tízéves volt.

A helyi sajtó értesülése szerint a tömegben több embert agyontapostak. A helyi hatóságok egyelőre azt közölték, hogy az ügyben vizsgálat indult. A houstoni tűzoltóság parancsnokára hivatkozva elmondták, hogy körülbelül ötvenezer néző lehetett a koncerten.

A New York Times cikke szerint a pánik Travis Scott koncertje közben tört ki, amikor a tömeg egy nagyobb része megindult a színpad felé. A helyszínre kiérkeztek a mentők is, akik a helyszínen legalább háromszáz ember sérüléseit látták el, több mint húsz embert pedig kórházba szállítottak.

Euronews beszámolója szerint a helyszínről 11 embert szívrohammal szállítottak kórházba. A színpadon lévő Travis Scott, aki egyébként a fesztivál alapítója, többször is megállt a fellépés közben, mikor azt látta, hogy valami történt a nézőtéren. A rapper a biztonságiakat is megkérte, hogy emeljék ki a bajbajutottakat a tömegből.

Amikor tudomást szereztek róla, hogy mennyi sérült van, leállították a koncertet. A sok sérült és a kialakult pánik miatt a fesztivál utolsó napját törölték.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport