Tragédiába torkollott két jóbarát hajókirándulása

2021.11.07. 11:20

Mintegy húszéves múltra tekinthetett vissza a hatvanéves Ronnie Holmes és a 63 éves Stephen Jewitt barátsága. A jóbarátok éppen egy harmadik férfival, Christopher Hunterrel indultak el hajókázni szokásukhoz híven, Diversion nevű hajójukkal.

Miután négy mérföldet utaztak felfelé az Ouse folyón, a Yorktól délre fekvő Naburn Lock kikötőjében álltak meg.

A három férfi ezután egy kocsmában még közösen mulatott egyet, majd Hunter jó hangulatban búcsút vett barátaitól, akik visszatértek a hajóra, hogy ott hajtsák álomra a fejüket.

A két férfit ezután egy rendőr találta meg, miután a családtagok másnap riasztották őket. Addigra Holmes és Jewitt már nem volt életben. A rendőrség megállapította, hogy szén-monoxid halmozódott fel a fő kabinban egy dízel fűtőberendezésből, amit még Holmes vásárolt korábban az eBayen, és végül ez okozta a két jóbarát halálát.

A cikk szerint a tragédia megelőzhető lett volna, de nem volt szén-monoxid-érzékelő felszerelve a Diversionre, amit Holmes saját maga épített. A rendőrség azt is kiderítette, hogy a vizsgáztatók számára nem engedélyezett, hogy az ellenőrzések részeként működtessék vagy szétszereljék a berendezéseket. A vizuális felmérés alapján úgy tűnt, hogy minden rendben van, ezért Ronnie Holmes és Stephen Jewitt halálát balesetnek nyilvánították – írja a Mirror.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport