Alighanem vásárolt lájkokkal ékeskedik a román kormányfő

2021.11.07. 17:11

Jó eséllyel vásárolt lájkokkal díszíti Facebook-posztjait Florin Cîțu román ügyvezető kormányfő – derül ki a Főtér cikkéből.

A kolozsvári lapnak az tűnt fel, hogy Cîțu bejegyzését gyanúsan sok külföldi profilról lájkolják, amelyek tulajdonosait aránylag kevéssé valószínű, hogy ennyire érdekelnék a román miniszterelnök aktuális értekezései. A kedvelések között ugyanis igen sok vietnámi, orosz, ukrán, arab Facebook-felhasználó található, közöttük pedig szép számmal felfedezhetők kamuprofilok is.

A lap megjegyzi, hogy a kedvelések vásárlására különböző módszerek léteznek, a „lájkfarmokon” ez általában úgy történik, hogy emberek mobiltelefon-képernyők százai előtt üldögélnek, és hamis vagy akár igazi Facebook-fiókokból szórják a lájkokat megfelelő ellentételezés fejében. De még honlap is létezik az efféle üzletelésre: a Fanslave nevű oldalon például 500 lájkonként 17,41 eurós tarifával növelhető a „népszerűség”. Ráadásul a Facebook mellett Instagramon, YouTube-on és Twitteren is elvégezhető ez a kétes dicsőséget biztosító művelet.

(via Főtér)

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM