16:00, December 10.
Marokkó 0
Portugália 0
al-Tumama Stadion Negyeddöntő
20:00, December 10.
Anglia 0
Franciaország 0

A Kreml nagyon kiakadt, hogy Varsó Moszkvát okolja a kialakult krízishelyzetért

2021.11.10. 14:34 Módosítva: 2021.11.10. 14:34

Elfogadhatatlan és felelőtlenség, hogy a lengyel miniszterelnök Oroszországot vádolta meg a lengyel-belarusz határon kialakult migrációs helyzetért – mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kedden újságíróknak.

Dmitrij Peszkov szerint a lengyel-belarusz határon „humanitárius katasztrófa” kialakulása fenyeget, amivel kapcsolatban azzal vádolta meg  a nyugati vezetőket, hogy nem kívánják kinyilvánítani „az európai értékek iránti elkötelezettségüket”. Mint közölte, az orosz és a belarusz elnök konzultált a helyzetről.

A Moszkvában tárgyaló Vlagyimir Makej belarusz külügyminiszter hangot adott álláspontjának, miszerint az EU a határmenti migrációs válság „kiprovokálásával” ürügyet teremtett a Minszk elleni újabb közös szankciók bevezetésére.

A lengyel-belarusz határon kialakult helyzetről Vlagyimir Putyin Angela Merkel leköszönő német kancellárral is tárgyalt telefonon a Kreml sajtószolgálatának közlése szerint. Az orosz fél arról számolt be, hogy a két vezető „aggodalmát fejezte ki” a migrációs válság humanitárius következményeivel kapcsolatban.

A német kezdeményezésre létrejött eszmecsere alkalmával Putyin felajánlotta Merkelnek, hogy segít előmozdítani a Minszk és az uniós országok közötti közvetlen tárgyalásokat az ügyben.

(via MTI)  • Hírek
  • Hírek