Bomba robbant egy afganisztáni mecsetben

2021.11.12. 12:08

Robbanás történt egy mecsetben a kelet-afganisztáni Nangarhar tartomány Szpin Gar körzetében – adta hírül az MTI. Helyi források szerint megsebesült legalább 12 ember, köztük a mecset imámja is.

Egy névtelenséget kérő tálib tisztviselő megerősítette a robbanást. Azt mondta: attól tartanak, hogy vannak halálos áldozatok is, de további részletekkel nem szolgált. Az áldozatokról szóló beszámolók eltérők. Egy helyi lakos 12, egy másik 15 sebesültről számolt be.

A támadást egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta. Az elmúlt hetekben Afganisztánban több mecsetet ért hasonló támadás. A terrorcselekmény aláássa a hatalomba visszakerülő tálibok állítását, amely szerint a több évtizedes háború után helyreállították a biztonságot – tette hozzá a Reuters hírügynökség.

A mecsetbe, ahol történt a mai robbanás, szunnita muzulmánok jártak. A tálib hatalomátvétel óta elkövetett korábbi támadások síita mecseteket értek, és az Iszlám Állam – Horaszán nevű szunnita terrorszervezet követte el őket, amely a síita muszlimokat eretneknek tekinti.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport