11:00, November 26.
Tunézia 0
Ausztrália 1
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26. ÉLŐ
Lengyelország 0
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26.
Franciaország 0
Dánia 0
974 Stadion D csoport
20:00, November 26.
Argentína 0
Mexikó 0

Határvillongás Baku és Jereván között

2021.11.14. 17:56

Örményország és Azerbajdzsán kölcsönösen azzal vádolta meg egymást vasárnap, hogy a másik tüzet nyitott a két állam határánál, a vitatott hovatartozású Hegyi-Karabah közelében. Az örmény védelmi minisztérium azt közölte, hogy azerbajdzsáni katonák támadást kíséreltek meg a határnál, ami heves tűzharchoz vezetett, de végül „sikerült feltartóztatniuk az ellenséget”. Az azeri védelmi tárca azt jelezte: az örmény hadsereg „sorozatosan és válogatás nélkül” lőni kezdte az azeri katonák több állomáshelyét. Hozzáfűzték: megtették a szükséges lépéseket, hogy véget vessen a „provokációknak”. Áldozatokról nem érkezett hír, írta az MTI.

A Hegyi-Karabahhal kapcsolatos több évtizedes konfliktus 2020 szeptemberében éleződött ki újra: Azerbajdzsán nagyszabású hadműveletet indított a területébe ékelődött, örmények ellenőrizte enklávé és az örmények által megszállva tartott környező területek visszafoglalására, hadműveletei sikerrel jártak.

A héten Vlagyimir Putyin orosz és Ilham Aliyev azeri elnök, valamint Nikola Pasinján örmény miniszterelnök nyilatkozatot írt alá, amelynek értelmében fegyverszünet jött létre a konfliktus térségében.

Az örmény és az azeri fél az elfoglalt állásokban maradt, számos körzet Baku ellenőrzése alá került, és a frontvonal, valamint a Lacsinszkij-folyosó mentén orosz békefenntartókat vonultattak fel.  • Hírek
  • Bankszámla