18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Több százan erőszakolhattak meg egy 16 éves hajléktalan lányt Indiában

2021.11.16. 21:42

Több százan erőszakolhattak meg Nyugat-Indiában egy 16 éves hajléktalan lányt – számolt be róla a CNN. A fiatal lány Beed város utcáin él. Az Indiai Gyermekjóléti Bizottságnak (CWC) számolt be arról, hogy

mintegy 400 férfi követett el rajta nemi erőszakot, 25 erőszaktevőt, köztük két rendőrt név szerint is megnevezett.

Eddig legkevesebb hét férfit tartóztattak le a sokkoló ügyben.

A lány állítása szerint egy buszmegállónál koldult, amikor három férfi prostitúcióra kényszerítette, ezt követően kellett átélnie a borzalmakat. Állítása szerint korábban is próbált már rendőrséghez fordulni, de mindannyiszor lesöpörték panaszát. A városi rendőrség nem reagált a CNN megkeresésére ezzel kapcsolatban. 

Jelenleg nyolc férfi, köztük egy kiskorú ellen folyik eljárás nemi erőszak, valamint a gyermekeket szexuális erőszaktól védő törvény megszegése miatt. Emellett tiltott gyermekházasság miatt is eljárás indult, ugyanis a lány szerint 13 éves korában egy 33 éves férfi feleségül vette, és ő is szexuálisan bántalmazta.

A lány azt is elmondta, hogy saját apja is szexuálisan bántalmazta, s el kellett hagynia az otthonát, ezért lett hajléktalan. 

Ezt a lányt minden egyes nap kínozták. Szigorú fellépést várunk minden tettes ellenében

 – mondta Yogita Bhayana indiai nőjogi aktivista, emlékeztetve, hogy a rendőrség nem lépett fel az ügyben.

A hivatalos statisztikák szerint 2020-ban mintegy 28 ezer, nők ellen elkövetett nemi erőszakot regisztráltak, ami azt jelenti, hogy átlagosan minden 18. percben megerőszakolnak valakit. Szakértők szerint a valós szám még ennél is sokkal magasabb lehet, mivel rengetegen félelemből nem jelentik be az abúzust. Idén szeptemberben 33 férfit tartóztatott le a rendőrség, miután csoportosan megerőszakoltak egy 15 éves lányt Maharashtra városában. Ugyanebben a hónapban egy nőt vasrúddal gyilkoltak meg, szintén nemi erőszakot követően. Egy hónappal előtte pedig egy 9 éves kislányt gyilkoltak meg Delhiben, miután ugyancsak csoportosan megerőszakolták.

(via CNN)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport