Két robbantás történt Kabulban

2021.11.17. 15:47

Két robbantás is történt szerdán Kabulban. A halálos áldozatokról ellentmondásosak a hírügynökségi jelentések – számolt be az MTI.

Az egyik bomba Kabul nyugati felén, zömmel síiták lakta körzetben robbantott fel egy menetrend szerint közlekedő kisbuszt. A tálibok belügyminisztériumi szóvivőjének tájékoztatása szerint egy ember meghalt a detonációban, és legalább hat megsebesült, köztük három nő.

Egy névtelenségbe burkolódzó tálib tisztségviselő közlése szerint ugyanakkor heten haltak meg, és kilenc ember szenvedett sérüléseket.

A másik robbantás kevesebb mint egy órával később történt egy szomszédos kabuli körzetben. Célpontja szintén jármű volt. A DPA német hírügynökség értesülése szerint a robbanószerkezetet az autóhoz rögzítették. A robbanásnak egy halottja és négy sebesültje van.

Az utóbbi időben megszaporodtak Kabulban a síiták elleni robbantásos merényletek, amelyek elkövetőjeként rendre az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet jelentkezik. A szerdai kettős robbantásról a terrorszervezet még nem állította, hogy a végrehajtója lenne.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport