16:00, December 10.
Marokkó 0
Portugália 0
al-Tumama Stadion Negyeddöntő
20:00, December 10.
Anglia 0
Franciaország 0

Hihetetlen méretű jégdarabok vertek szét egy dél-afrikai települést

2021.11.17. 08:24

Jég tépázta meg a dél-afrikai Lydenburg települést, amely Johannesburgtól mintegy háromszáz kilométerre található, északkeleti irányban, tehát közelebb az Indiai-óceánhoz. A jégdarabok mérete a golflabdánál is nagyobb volt, írta az Időkép.

A Dél-Afrikai Meteorológiai Szolgálat szuperviharnak minősítette a heves jégesőt, amely óriási károkat okozott a házakban és a járművekben.

A jégverés számos otthon tetőzetét tette tönkre.

A fekete kontinens déli csücskében fekvő állam egyébként mérsékelten meleg szubtrópusi övezetben fekszik. A hideg Benguela-áramlat a nyugati part térségében, a déli, valamint a keleti partok előtt a meleg Agulhas-, illetve Mozambiki-áramlat befolyásolja a csapadék mennyiségét, továbbá a hőmérsékletet.

Fokvárosban 12, a fővárosban, Johannesburgban pedig 10 Celsius-fok az átlagos téli, júniusi hőmérséklet; a nyári, januári átlaghőmérséklet nyugaton 21, a keleti tengerparton és a felföldön 25 Celsius-fok. A csapadék nyáron hullik, Fokföld kivételével, amelynek éghajlata mediterrán jellegű.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.