16:00, December 06.
Marokkó 1
Spanyolország 0
Education City Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 06. ÉLŐ
Portugália 4
Svájc 1

Nem ad el több kajakot a Decathlon, hogy a migránsok ne tudjanak átevezni Angliába

2021.11.17. 07:30

A Decathlon sportnagykereskedés kedden leállította a kajakok és kenuk eladását calais-i és Grande-Synthé-i üzleteiben tekintettel arra, hogy az észak-franciaországi térségekből Nagy-Britanniába induló migránsok azokat a La Manche csatornán való átkeléshez használhatják.

A Decathlon sajtószolgálata a jelenlegi helyzetre hivatkozva döntött arról, hogy ezekben a városokban kiveszi választékából a kajakokat, kenukat. Hangsúlyozta, hogy ezek a járművek alkalmatlanok arra, hogy azokkal átkeljenek a La Manche csatornán.

A cég ugyanakkor közölte, hogy az olyan, hajózás során biztonságot növelő árucikkeket, mint az életmentő mellényeket, evezőket és hővédelmi eszközöket továbbra is értékesíteni fogják calais-i és Grande-Synthé-i üzleteiben. A Decathlon szerint az a javaslat, hogy a kajakokat és kenukat vegyék ki a kínálatból, a helyi üzletektől érkezett.

Péntek óta három migránsnak veszett nyoma, akik kajakokkal vágtak neki a veszélyes tengeri átkelésnek az Egyesült Királyságba. Nem sokkal korábban két sodródó kajakot találtak Calais partjai előtt és két embert mentettek ki a vízből.

Az idén több mint 23 ezer migráns szelte át csónakokon a forgalmas és ezért veszélyes tengeri útvonalat, hogy eljusson az Egyesült Királyság területére, miközben tavaly mindössze 8404 átkelést regisztráltak. Csak a múlt csütörtökön rekord számú, 1185 ember érte el a brit partokat.

Gérald Darmanin francia belügyminiszter utasítására kedden felszámolták az egyik legnagyobb migránstábort az északkeleti Dunkerque Grande-Synthe nevű elővárosa közelében.

Franciaország és Nagy-Britannia között feszült a helyzet, a többi között éppen a La Manche csatornát átszelő illegális bevándorlók miatt. Darmanin egyébként hétfőn egyeztetett brit hivatali partnerével, Priti Patellel a migrációs kérdés kezeléséről.

(MTI)  • Hírek
  • Hírek