Alec Baldwinnak semmi oka nem volt arra, hogy elsüsse a gyilkos fegyvert

GettyImages-1345530823
2021.11.18. 07:56

A Rust című film szkriptese, Mami Mitchell is beperli Alec Baldwint a forgatáson történt, Halyna Hutchins operatőr halálával végződő baleset miatt.

Mitchell azt állítja, hogy a film forgatókönyvében sem volt benne, hogy Baldwinnak el kell sütnie a fegyvert abban a jelenetben, amelyet éppen elpróbáltak, amikor a szerencsétlenség történt.

Alec Baldwin szándékosan, bármilyen jogos indok vagy mentség nélkül élesítette és elsütötte a fegyvert, miközben a jelenetben erre nem volt szükség

– áll a szkriptes által benyújtott keresetben.

Az iratban azt is leírták, hogy Alec Baldwin saját elhatározásából „orosz rulettet játszott” egy megtöltött fegyverrel anélkül, hogy ő vagy a fegyvermester ellenőrizte volna, meg van-e töltve.

Amit ő és a producerek tettek […] vagy szándékos volt, vagy mulasztást követtek el, a következményekre való tekintet nélkül

– áll a dokumentumban. Baldwin és a többi társproducer mellett a periratban Hannah Gutierrez-Reed fegyvermestert, Dave Halls segédrendezőt, valamint több produkciós céget is megemlítenek a tragédia felelőseként.

Korábban a Rust egy másik stábtagja, Serge Svetnoy is beperelte már Baldwint és társait. A halálos lövés ugyanis kis híján őt találta el, utána pedig a karjai közt tartotta a haldokló operatőrt – írja a Guardian.

(Borítókép: Alec Baldwin 2021. október 7-én. Fotó: Mark Sagliocco / National Geographic / Getty Images)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport