16:00, December 10.
Marokkó 0
Portugália 0
al-Tumama Stadion Negyeddöntő
20:00, December 10.
Anglia 0
Franciaország 0

Megrótták a Trump-rajongó republikánust, aki egy rajzfilmben megölte Joe Bident

2021.11.18. 09:02

Az amerikai képviselőház szerdán hivatalos megrovásban részesítette Paul Gosar arizonai képviselőt egy erőszakos videó miatt, amelyet a Twitter-oldalán terjesztett. A ritkaságszámba menő intézkedést a republikánus párti képviselővel szemben a kongresszus alsóházának demokrata párti többsége támogatta. Paul Gosar emiatt most elveszíti helyét a képviselőházi bizottságokban.

A hivatalos megrovás a parlament rosszallását hivatott kifejezni egyik tagja helytelennek minősített viselkedése miatt, és rendkívül ritkán alkalmazzák. A 19. század óta mindössze huszonhárom alkalommal éltek vele, legutóbb 2010-ben, azelőtt pedig 1983-ban.

Paul Gosarnak a fegyelmi intézkedés hagyományai szerint a képviselőházi ülésterem közepén kellett helyet foglalnia, miközben megrovásban részesítették. A Donald Trump korábbi elnök elkötelezett híveként ismert republikánus párti képviselő néhány napja videót tett közzé a Twitteren, amelyen rajzfilmjelenetek voltak láthatók, és ezeken egy szuperhős szerepébe bújva Alexandria Ocasio-Cortez demokrata párti képviselőre és Joe Biden amerikai elnökre támadt. A videót, amelyet a demokrata párti körökben felháborodással fogadtak, időközben eltávolították.

Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata párti elnöke elfogadhatatlannak nevezte, ha képviselők egymás meggyilkolásával vagy az elnök fenyegetésével viccelődnek. Ocasio-Cortez figyelmeztetett, hogy társadalmi szintű erőszakhoz vezethet, ha emberek kollégák elleni erőszakra szólítanak fel.

Kevin McCarthy, a képviselőházban jelenleg szűk kisebbségben lévő republikánusok frakcióvezetője álszentséggel és hatalmi visszaéléssel vádolta a demokrata párti képviselőket. Gosar pedig azt kifogásolta, hogy megtévesztően állították be a történteket. Leszögezte, hogy senkit sem fenyegetett meg, és erőszakra sem szólított fel.  • Hírek
  • Hírek