16:00, December 05.
Japán 1
Horvátország 2
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 4
Koreai Köztársaság 1

Volodimir Zelenszkij Ursula von der Leyennel alkudozott a gázszállításról

2021.11.18. 13:57

Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij ismét bejelentette, hogy országa kész mérsékelni a területén át történő gázszállítás tarifáját, valamint bérbe adná az EU számára a földalatti gáztározóit – írja a Kárpáthír.

Az Index beszámolt róla, hogy a Magyarországgal szomszédos ország vezetője már egyszer felvetette, hogy különféle kedvezményekkel szállítaná az Oroszországból érkező gázt az Európai Uniónak, és erről szívesen tárgyalna az oroszokkal.

Ezúttal tárgyalás is volt, bár az egyeztetés telefonon történt az Európai Bizottság elnökével, Ursula von der Leyennel. Az ukrán vezető sajtószolgálata szerint szóba került Európa energiabiztonsága, amivel kapcsolatban az államfő nem mulasztotta el, hogy az Északi Áramlat-2 orosz gázvezeték Európára leselkedő veszélyeit emlegesse.

Volodimir Zelenszkij több javaslatot is tett. Felajánlotta Ukrajna segítségét az európai energiabiztonság stabilitásában. Végül az ukrán elnök megköszönte az EU által Ukrajnának nyújtott 600 millió eurós támogatást.

A két politikus beszélgetése azért is érdekes, mert nemrég a német parlament energetikai és gazdasági bizottságának elnöke, Klaus Ernst úgy nyilatkozott, hogy Ukrajnának nem kell részt venni az Északi Áramlat-2 gázvezeték engedélyeztetésében.  • Hírek
  • Hírek