Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
-3 °C
5 °C
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Meghalt egy egyéves szír gyermek a lengyel–belarusz határon

2021.11.19. 06:54

Életét vesztette egy egyéves szír kisfiú a lengyel–belarusz határ közelében lévő erdőben. A határon kialakult migrációs válságnak már legalább 13 halottja volt, köztük az eddigi legfiatalabb áldozattal. 

A helyszínen szolgálatot teljesítő egészségügyi dolgozókat a hajnali órákban értesítették csütörtökön, hogy legalább egy ember orvosi ellátásra szorul. A helyszínen egy fiatal szíriai fiút találtak, aki ki volt száradva, és súlyos hasi fájdalmai voltak. Vele volt még egy szíriai pár is, a férfi karján egy vérző seb volt, az édesanyjának pedig egy szúrt seb volt a lábán.

A helyszínen derült ki az is, hogy az ő egyéves gyermekük már azelőtt életét vesztette, hogy a segítség kiérkezett volna. 

A mentősök szerint a kisfiú és családja már másfél hónapja az erdőben élt. Azt, hogy a gyermek halálát pontosan mi okozta, egyelőre még nem tudni.

A belarusz–lengyel határ mentén még mindig több ezer illegális bevándorló tartózkodik, akik az Európai Unióba szeretnének bejutni. A lengyelek, valamint számos civil szervezet szerint a belaruszok direkt utaztatták oda hamis ígéretekkel a bevándorlókat, annak érdekében, hogy nyomást gyakoroljanak az EU-ra.

(via The Guardian)