16:00, December 06.
Marokkó 1
Spanyolország 0
Education City Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 06.
Portugália 6
Svájc 1

Maximálták a vásárolható üzemanyag mennyiségét Kanadában

K  AP20211119027
2021.11.20. 11:14

Ideiglenes korlátozásokat vezetett be az üzemanyagra és a nem alapvető fontosságú utazásokra a nyugat kanadai Brit Columbia tartomány, hogy enyhítse az ellátási láncban keletkezett zavart és segítse a helyreállítási munkálatokat.

Az ottawai miniszterelnök-helyettes által bejelentett rendeletek szerint egyes területeken, köztük Vancouver szigetén december 1-jéig a benzinkutaknál alkalmanként legfeljebb 30 liter üzemanyagot lehet vásárolni. A súlyosan érintett autópályákon pedig megtiltották a nem létfontosságú utazásokat.

Ezek a rendeletek segítenek fenntartani a kereskedelmi forgalmat, stabilizálni az ellátási láncokat és biztosítani, hogy mindenki biztonságban hazaérjen 

– mondta Mike Farnworth.

A tartományban a vasárnap és hétfőn lezúdult özönvízszerű eső miatt áradások és földcsuszamlások keletkeztek. Emiatt le kellett zárni a Trans Mountain csővezetéket, és akadozik a forgalom két létfontosságú vasútvonalon is, amelyek Kanada legforgalmasabb kikötőjébe, Vancouverbe vezetnek.

A tartomány a szövetségi kormánnyal együttműködve alternatív módon, egyebek között teherautókon és uszályokon az Egyesült Államokból importál üzemanyagot. Becslések szerint a szolgáltatás a jövő hét közepére állhat helyre.

A Vancouvertől keletre fekvő Abbotsford városában a vízszivattyúk még mindig működnek, ám ha felmondanák a szolgálatot, a hatóságok szerint mind a 160 000 lakosnak el kellene hagynia a várost.
    
A természeti csapás minden idők legköltségesebb katasztrófája Kanadában. A vasúti leállások miatt az áruexportőrök a Vancouverből érkező szállítmányok átirányítására kényszerültek, ami megmutatta a kanadai ellátási láncok sebezhetőségét.

(Borítókép: Egy autópálya hídjában keletkezett sérülés a kanadai Brit Columbia tartományban fekvő Hope térségében 2021. november 18-án az előző napok rendkívül heves esőzése és földcsuszamlásai után. Fotó: MTI / AP / The Canadian Press / Jonathan Hayward)  • Hírek
  • Hírek