16:00, December 05.
Japán 1
Horvátország 2
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 4
Koreai Köztársaság 1

Hatszáz embert zsúfoltak össze két csempészkamionba

2021.11.21. 06:31
Mexikóban mintegy hatszáz, 12 közép-amerikai országból, valamint Afrikából és Ázsiából származó migránst mentettek ki két teherautóból.

Mexikóban mintegy hatszáz, 12 közép-amerikai országból, valamint Afrikából és Ázsiából származó migránst mentettek ki két teherautóból.

A 145 nőt és 455 férfit a délkeleti Veracruz államban találták meg. Főként a Mexikótól délre fekvő szegény országokból (401-en Guatemalából, Hondurasból, Nicaraguából) érkeztek, de voltak Bangladesből (37 fő), Ghánából (hat fő), Indiából és Kamerunból is.

A két konténeres teherautó belterében összezsúfolva utaztak. Vannak gyerekek, kiskorúak, láttam terhes nőket, beteg embereket

– mondta a nyilatkozó.

A családok vagy egyedül utazó kiskorúak esetében a gyermekvédelmi hatóságokhoz fordulnak, amelynek döntenie kell a migránsok „mexikói tartózkodásáról és tartózkodási feltételeiről”.

Mexikó a szegény közép-amerikai országok és az Egyesült Államok közötti folyosón helyezkedik el. Jelenleg két, több száz fős, migránskaraván vonul végig az ország déli államain, a papírok nélküli migránsok legalizálását követelve.

A papírok nélkül érkezők áradata megnőtt azóta, hogy Joe Biden amerikai elnök január 20-án hivatalba lépett, és azt ígérte, hogy elődjénél, Donald Trumpnál emberségesebben bánik velük.

A mexikói hatóságok január és szeptember között több mint 190 000 migránst számoltak össze, háromszor annyit, mint 2020-ban. Mintegy 74 300 embert kitoloncoltak.

Az Egyesült Államok 2020 októbere és tavaly szeptember között 1,7 millió ember illegális belépését regisztrálta Mexikóból.

(MTI)  • Hírek
  • Hírek