16:00, December 10.
Marokkó 0
Portugália 0
al-Tumama Stadion Negyeddöntő
20:00, December 10.
Anglia 0
Franciaország 0

Insulate Britain: idősek ezrei halnak meg az Egyesült Királyságban fűtési gondok miatt

2021.11.21. 06:55 Módosítva: 2021.11.21. 06:58
Londonban harminc tüntetőt vettek őrizetbe, mert gátolták a közúti közlekedést: a demonstrálók azért vonultak az utcára, hogy tiltakozzanak az Insulate Britain mozgalom tagjainak elítélése ellen.

A tüntetők a londoni Legfelsőbb Bíróság épületétől indultak, és a Lambeth hídon tartott ülődemonstrációval fejezték be nemtetszésüket, amelynek következtében brit főváros központjában megbénult a forgalom.

Az Insulate Britain támogatóit csütörtökön három és hat hónap közötti börtönbüntetésre ítélték, amiért bírósági végzést megszegve akadályozták a forgalmat a London környéki M25-ös autópályán.

Szeptember eleje óta az aktivisták több mint 20 alkalommal zárták le az utakat a brit fővárosban és az ország más részein, a legforgalmasabb szakaszokat választva, leginkább csúcsforgalmi időszakokban, írta a távirati iroda.

A tiltakozók felszólították a kormányt, hogy finanszírozza a brit lakásállomány energiahatékonyságának javítását szolgáló programot.

Az aktivisták azt állítják, hogy az Egyesült Királyságban található házak a legrégebbiek és a leghidegebbek közé tartoznak Európában. Az ország lakói minden évben hatalmas mennyiségű energiát kénytelenek fordítani a helyiségek fűtésére, ami hozzájárul az üvegházhatású gázok légkörbe történő kibocsátásához.

Az Insulate Britain azt is állítja, hogy évente akár tízezer idős ember is meghal télen az Egyesült Királyságban, akik kénytelenek takarékoskodni az otthoni fűtéssel.

(MTI)  • Hírek
  • Hírek