Bernát, Felícia
EUR 384,12 Ft
USD 364,16 Ft
8 °C
30 °C

Putyin megkapta a harmadik oltását

2021.11.21. 19:17

Vlagyimir Putyin orosz elnök vasárnap jelentette be, hogy orvosai javaslatára felvette a harmadik oltást koronavírus ellen − írja a TASZSZ orosz hírügynökség. Az orosz elnök ezúttal elárulta, hogy az orosz fejlesztésű Szputnyik Lighttal oltották be.

Két órája kaptam meg az oltást, de nem érzek semmit, minden rendben van

− nyilatkozta az orosz elnök.

A Szputnyik Light oltóanyagot Putyinnak Denisz Logunov, a Gamaleja Kutatóközpont igazgatóhelyettese javasolta „egy csésze tea mellett”, amelyet Putyin Moszkva melletti rezidenciáján fogyasztottak el.

Vlagyimir Putyin és a szakember között szóba került az is, hogy miért van szükség a harmadik oltás felvételére, és miért épp ezt az oltóanyagot javasolják. Azonban az orosz sajtó tudósításai szerint nem csak erről beszéltek, szóba került ugyanis az is, hogy

  • felvehető-e egyszerre a koronavírus és az influenza elleni vakcina;
  • hogyan halad a gyerekek oltására fejlesztett vakcina tesztelése;
  • és milyen koronavírus elleni gyógyszereken dolgozik jelenleg a Gamaleja Kutatóközpont.

Az orosz elnök még március végén kapta meg a koronavírus elleni oltás első adagját. A Kreml szóvivője akkor nem árulta el, hogy milyen vakcinát kapott Vlagyimir Putyin, csak azt, hogy a három forgalomban lévő orosz vakcina egyikét. Akkor az alábbi három orosz vakcina volt forgalomban Oroszországban:

  • a Szputnyik V;
  • EpiVacCorona;
  • CoviVAc.

Valgyimir Putyin akkor a helyi sajtónak elmondta, hogy izomfájdalmat érzett a karjában az oltás után, más mellékhatásról azonban nem számolt be. Az orosz elnök a második oltást április 14-én vette fel. Később az is kiderült, hogy az orosz elnök a Szputnyik V oltóanyagot kapta.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek