Elítélt pedofilt választottak polgármesterré Dél-Afrikában

2021.11.22. 19:01

Jeffrey Donsont, akit 2008-ban a dél-afrikai Kannaland polgármestereként kiskorú ellen elkövetett nemi erőszakért börtönbüntetésre ítéltek, most újraválasztották – írja a Daily Mail.

Alpolgármestereként azt a Werner Meshoát választották meg, akit csalás és az igazságszolgáltatásnak ellenszegülés vádjában korábban már bűnösnek találtak, és 18 hónap börtönre ítéltek. Az is kiderült, hogy 2012-ben már felfüggesztették tanári állásából, mert egy diákja ellen szexuális visszaélést követett el, de a rendőrségnek akkor ezt nem jelentették.

Donson annak idején öt év börtönbüntetést kapott, miután azonban fellebbezett, a legfelsőbb bíróság felfüggesztette az ítéletet, és a büntetést pénzbüntetésre és rehabilitációs programon való részvételre változtatta.

A páros úgy kapta meg a 25 ezer választópolgár 45 százalékának szavazatát, hogy előéletük köztudott volt. A választás eredménye országos botrányt kavart.

David Kamfe, a polgármester pártjának helyi vezetője úgy nyilatkozott:

Az emberek szavazatukkal elmondták a véleményüket, és mindenkit arra kérünk, hogy tartsa ezt tiszteletben.

A polgármester szerint

bár ez az ügy már sokéves, még mindig kísért engem, és ezek a sebek most felszakadtak. Időre van szükségem a családommal, és a hétvégén átgondolom a jövőmet.

Jeffrey Donson hétfőre ígért nyilatkozatot arról, hogy megtartja-e hivatalát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport