Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
-3 °C
5 °C

Két civil életét vesztette egy izraeli légitámadásban

2021.11.24. 07:12

Izraeli légitámadás ért szerdára virradóra szíriai célpontokat Homsz városában − jelentette a szíriai állami televízióra hivatkozva az MTI. A szíriai légvédelem reagált a támadásra, amelynek következtében két civil életét vesztette, valamint egy polgári személy és hat katona megsebesült.

A jelentések szerint a szíriai légvédelmet a támadás hatására aktiválták. A katonaság állítása szerint anyagi károk is keletkeztek. A szíriai hadsereg azt állítja, hogy szinte minden állítólagos izraeli csapás után lelőtt bejövő rakétákat, amit izraeli katonai tisztviselők és polgári védelmi elemzők nagyrészt üres kérkedésnek minősítettek − írja a Times of Israel.

Izrael az elmúlt években már több száz hasonló légi csapást hajtott végre a kormányerők és az Irán támogatását élvező síita szövetségeseik hadállásai ellen, ám az izraeli hadsereg részéről rendszerint nem kommentálják az ezekről szóló híradásokat. Izrael fenyegetésként tekint a síita milicistákra, különösen azokra, akik a határ túloldalán, a megszállt Golán-fennsík közelében tartózkodnak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport