Meghalt egy gyerek a kórházban, vele együtt már hat áldozata van a wisconsini gázolásnak

2021.11.24. 06:58

A wisconsini Waukeshában, a karácsonyi felvonuláson történt gázolás sérültjei közül egy nyolcéves fiú a kórházban belehalt sérüléseibe – ismertette a család keddi bejelentését a New York Times.

Az MTI beszámolója szerint egyelőre ötrendbeli gyilkosság miatt emeltek vádat kedden az amerikai Darrell Brooks ellen, aki a Wisconsin állambeli Waukesha városban a múlt hét végén közel hetven embert elgázolt egy felvonuláson.

A helyszínen öt ember vesztette életét. A hat halálos áldozat mellett több mint hatvanan sérültek meg, köztük tizennyolc gyerek.

Joe Biden amerikai elnök elképesztőnek nevezte a gázolást, Ferenc pápa pedig táviratban fejezte ki részvétét Milwaukee katolikus püspökének.

A nyomozó hatóságok szerint Brooks szándékosan hajtott keresztül a rendőrségi lezáráson, egyenesen a felvonulók közé. Daniel Thompson helyi rendőrfőnök közlése szerint Brooks nem sokkal korábban egy családi veszekedésben vett részt, ez motiválhatta tettét. Továbbra sincs viszont bizonyíték rá, hogy a tömeges gázolás terrorcselekmény lett volna.

Brooks ellen 1999 óta 16 bűncselekmény miatt emeltek vádat. A gázolás idején két eljárás még folyamatban volt ellene. Az egyikben azzal vádolják, hogy szándékosan elgázolt egy nőt, miután egy benzinkútnál összeszólalkoztak.

Egy helyi riporter hétfőn este nyilvánosságra hozta a megyei ügyészi hivatal levelét, amelyből kiderült: Brooksot az ámokfutás előtti napokban helyezték szabadlábra ezerdolláros óvadék ellenében. Az ügyészi hivatal belső vizsgálatot rendelt el az óvadékról szóló döntés ügyében.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport