Lengyel származású férfi lehet az Angliában holtan talált magyar lány gyilkosa

2021.11.25. 21:56

Egy 23 éves lengyel származású férfi lehet a gyilkosa annak a 24 éves magyar lánynak, akit még vasárnap találtak meg holtan a lakásában az angliai Bradfordban. Borbála még 2016-ban érkezett cserediákként Angliába Magyarországról. Három éve a bradfordi székesegyház közösségének is tagja volt.

Információk szerint a pedagógusként dolgozó Borbála mellett a lengyel férfi egy másik fiatal lányt is életveszélyesen megsebesített a gyanú szerint vasárnap hajnalban – közölte az RTL Klub híradója.

A csatorna beszámolója szerint a férfi még augusztusban olyan képen szerepelt, ahol a bradfordi egyetemen politika szakon szerzett, friss diplomájával látható. A férfi korábban teológiát és filozófiát tanult Ausztráliában.

A lengyel származású férfi februárban egy furcsa tettével került be az angol sajtóba. Ekkor száz kilométert sétált le azért, hogy felhívja a figyelmet elviselhetetlennek tartott fülzúgására. Akkor azt nyilatkozta: mindez az egész életére hatással van.

A támadó indítéka továbbra sem ismert. Ügyében a vádemelés megtörtént, jelenleg is őrizetben van. Az angliai rendőrség nem reagált az RTL Klub megkeresésére.

A megölt lány családja a történtek után összeomlott, barátai pedig megható bejegyzésekkel búcsúztak Borbálától. Egyik barátnője így emlékezett:

Ő egy vibráló fény volt, aki megvilágította mindenki életét. Áldott volt, aki ismerhette őt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport