Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C

Oroszország nem tervezi Ukrajna megszállását

2021.11.27. 21:16

Oroszország nem tervezi Ukrajna megszállását, minden ezzel ellenkező hír rosszindulatú amerikai propaganda – szögezte le Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) igazgatója szombaton. Amerikai, ukrajnai és NATO-tisztségviselők az elmúlt hetekben aggodalmuknak adtak hangot az orosz csapatok szokatlan mozgolódása miatt az ukrán határ közelében.

A szakértők és politikusok azt latolgatták, hogy a csapatösszevonások egy esetleges orosz támadást vetítenek elő.

Mindenkit megnyugtatok, semmi ilyesmi nem fog történni

– mondta ezzel kapcsolatban Nariskin egy, az állami televízióban közvetített interjúban. Minden más „az amerikai külügyminisztérium rosszindulatú propagandája” – tette hozzá.

Előző nap az amerikai külügyminisztérium európai ügyekért felelős illetékese azt mondta: nem zárnak ki egyetlen lehetőséget sem, amikor a csapatösszevonásra adandó választ fontolgatják. Hozzátette: a NATO a jövő héten egyeztet a következő lépésről.

Moszkva többször megjegyezte: országhatáron belül úgy mozgatja az orosz csapatokat, ahogy neki tetszik, és nem kell aggódni az ilyen műveletek miatt. Oroszország egyúttal azzal vádolta Washingtont, Kijevet és az észak-atlanti katonai szövetséget, hogy provokatív és felelőtlen magatartást tanúsít határai közelében.

(via MTI)  • Vennék
  • Hírek