Tárgyalásra készül Putyin és Biden

2021.11.29. 18:23

Előrehaladott szakaszban van a virtuális csúcs gyakorlati előkészítése Vlagyimir Putyin orosz és Joe Biden amerikai elnök között – jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes újságíróknak hétfőn Moszkvában.

Egyelőre nem személyes kapcsolatfelvételről van szó, de ez természetesen semmiképpen sem csökkenti az esemény jelentőségét, ez nem is kérdés. Különösen figyelembe véve a jelenlegi körülmények és problémák összességét, amelyek mind a kétoldalú kapcsolatokban, mind a nemzetközi színtéren fennállnak, az elnökök találkozója, úgy vélem, nagyon fontos mérföldkő lesz

 – mondta Rjabkov. Közölte, még nem tisztázott, hogy pontosan mikor és milyen formában tartják meg a tárgyalást. A helyettes tárcavezető szerint az eseményhez szükséges külügyi anyagok előkészítése „előrehaladott” állapotban van.

A Kommerszant korábban azt írta, hogy Vlagyimir Putyin és Joe Biden az év vége előtt videokonferencia keretében, a jövő év elején pedig személyesen is találkozik. A két vezető eddigi egyetlen csúcstalálkozóját az idén június 16-án Genfben tartották meg.

(via MTI)  • Tippek
  • Biztosítás